За часів незалежності України зав'язалися активні торгові відносини між Сирією та Україною. Про це читайте у новій історії із циклу про національні спільноти від Ukraїner.

Цікаво Змалечку знають декілька мов: Ukraїner показав, як живуть румуни в Україні

Популярними напрямами була торгівля деревиною та фруктами. Кількість сирійських мігрантів поступово збільшувалася з 2012 року, із початком війни в Сирії, яка триває й досі.

Мрія? Щоб повернувся мир в Україні та Сирії. Хочеться обійняти рідних і близьких. Аби наші народи жили у мирі й достатку, тому що вони настраждалися і заслуговують спокою і процвітання,
– наголосив лікар Туркі Джабара.

За даними Агенства ООН у справах біженців, станом на 2018 рік приблизно 600 сирійців попросили притулку в Україні. Лише в Києві наразі живуть приблизно 200 сирійців. У кожного — своя історія.

Сирієць Туркі Джабара
Приїхавши до України, Джабара говорив арабською та англійською / Фото Ukraїner

Хтось приїхав на навчання, створив сім'ю і вирішив лишитися, хтось – тікав від жахів війни і знайшов в Україні прихисток і шанс на нове життя, започаткував власну справу.

"У всіх людей є спільна мова – мова людяності. Люди тут дуже щирі, і якщо ти потребуєш допомоги, вони зроблять все, щоб допомогти. Це я й називаю мовою людяності", – підкреслив архітектор Хусам аль-Ямані.

Більше про життя сирійців України: дивіться відео Ukraїner