Натомість справа з колишніми прем'єрами значно краща. Про Володимира Гройсмана та Арсенія Яценюка не чули лише 7 та 4% респондентів. Про це свідчать результати опитування соціологічної групи "Рейтинг".

Важливо Скільки українців підтримують локдаун на новорічні свята: свіже опитування

Результати свіжого опитування

Соціологи вимірювали рівень довіри до політиків, який виявив, що українці обізнані радше з політиками попередніх каденцій, ніж із представниками чинної влади.

  • 42% українців не чули про главу Офісу Президента Андрія Єрмака;
  • 35% опитаних не знають, хто такий Дмитро Разумков (спікер парламенту);
  • 34% респондентів нічого не знають про Дениса Шмигаля, який обіймає посаду прем'єр-міністра.
  • 18% опитаних не знають співголову парламентської фракції "Опозиційна платформа – За життя" Юрія Бойка;
  • 2% опитаних не чули про Віталія Кличка, який у 2020 році вдруге виграв вибори мера столиці.

Водночас усі учасники дослідження знають, який президент керує країною зараз та його попередника.

Що варто знати про Єрмака, Шмигаля та Разумкова

  • Андрій Єрмак став очільником Офісу Президента 11 лютого 2020 року. Він замінив на посаді Андрія Богдана. Преса називає Єрмака сірим кардиналом Банкової. Подейкують, що саме завдяки Єрмаку і його зв'язкам в Кремлі відбулося і звільнення моряків, і повернення кораблів, і обмін беркутівців на ув'язнених в ОРДЛО.
  • Денис Шмигаль – це чинний прем'єр-міністр України, який замінив на посаді Олексія Гончарука. Раніше Шмигаль очолював Івано-Франківську ОДА, був віцепрем'єр-міністром України та колишнім міністром розвитку громад і територій. З 4 березня 2020 року він обіймає посаду прем'єра.
  • Дмитро Разумков став спікером Верховної Ради України, одночасно з цим він є главою "Слуги народу". 35-річний політтехнолог був спікером штабу та одним з головних політичних консультантів Володимира Зеленського у президентській кампанії 2019 року.

Що відомо про опитування?

У період 28 – 30 листопада 2020 року опитали 2 500 респондентів методом телефонного інтерв'ю. В опитування взяли участь українці старші за 18 років в усіх областях, крім тимчасово окупованих територій Криму та Донбасу. Помилка репрезентативності дослідження з довірчою імовірністю 0,95: не більше 2,0%.