У порівнянні з даними до епохи карантину, навесні 2020 року обіг закладів громадського харчування впав на 81%%. Про це повідомляє Opendatabot.

Читайте також Перекриті дороги та пікети: українці протестують проти карантину вихідного дня – фото, відео

Влітку ресторанам та кафе вдалося покращити свої позиції. Однак ненадовго: вже восени обіг знову почав падати.

За даними досліджень Poster, саме на суботу та неділю припадає левова частка усіх доходів закладів громадського харчування.

Які заклади зароблять найбільше за вихідні

  • ресторани – 41% від загального доходу;
  • бари – 40% від загального доходу;
  • піцерії – 35% від загального доходу;
  • кальянні – 35% від загального доходу;
  • фастфуд – 31% від загального доходу;
  • кондитерські – 30% від загального доходу.

Карантин вихідного дня: порушення / інфографіка 24 канала
Карантин вихідного дня: порушення / Інфографіка 24 канала

Що відомо про карантин вихідного дня