У той час, як через кризу фінансування більшості секторів російської економіки урізали на 10%, на збройних потугах у Росії не економлять. Військовий бюджет зріс більш ніж на третину. Його обсяг - 50 мільярдів доларів. У міноборони з усіх сил стараються виконати поставлену Путіним вказівку – не допустити військової переваги над Росією.

У Кремлі напрацьовують нові стратегічні напрями. Один із них – окупований Крим. Туди уже перекидають десятки бойових літаків. Зокрема й такі, що можуть переносити ядерні боєголовки. А також оснащують безпілотниками. Такими як Орлан 10: це дрон-розвідник, здатний створювати 3D-карти, фіксуючи на них найдрібніші деталі. У перспективі Росія збирається закупити дронів на понад 9 мільярдів доларів впродовж наступних 5-ти років.

Радіусом від точки запуску на 130 км. висота максимальна – 5 тисяч метрів, мінімальна висота – 300 метрів. Веде зйомку якісно таких об'єктів як людина і малогабаритна техніка,
— розповідає майор російської армії.

Військова база у Криму ще до анексії була однією зі стратегічних. Тепер її посилюють ще більше. На випадок, коли розгорнеться широкомасштабна війна.

Росія посилюється не лише в Криму. Вона посилюється всюди, але в Криму особливло і це абсолютно зрозуміло. Сьогодні ми чудово розуміємо, що назріває третя світова війна. А крим цілком вірогідно опиниться на передовому рубежі,
— впевнений військовий експерт Андрій Меркулов.

Гонка озброєнь у час глибокого економічного колапсу ще більше повертає Кремль до періоду Холодної війни. А за рахунок Криму Росія сподівається втілити свою давню мрію – відновити військові потуги часів Союзу.

Нова військова доктрина Росії називає НАТО найбільшою військовою загрозою. А мільярдні витрати на оборону є відповіддю на те, що Кремль називає експансією альянсу у свою сферу інтересів. Йдеться не лише про анексований Крим. Росія оголосила про створення нових військових баз у Арктиці, розгортання ракетних комплексів у Калінінграді і патрулювання повітряного простору над Тихим океаном та Карибським морем.