ЦВК також вже встигла скасувати реєстрацію 4 кандидатам від списку партій, та 110 кандидатам у виборчих округах.

Читайте також: Парламентські вибори-2019: які партії-кандидати йдуть і які в них шанси

Загалом з усіх кандидатів понад 77% – чоловіки, а середній вік кандидата – 42 роки.

Всього ЦВК зареєструвала 2 тисячі 760 кандидатів у народні депутати України, включених до виборчих списків 22 політичих партій, у загальнодержавному багатомандатному виборчому окрузі на позачергових виборах народних депутатів України.

Українці обиратимуть 225 депутатів за списками партій і 199 на мажоритарних округах. 26 округів розташовані на окупованих Росією територіях Донбасу і Криму, тому там вибори не проходять.

Зауважимо, першим офіційно зареєстрованим кандидатом у депутати став Володимир Пригладь, якого ЦВК зареєструвала 29 травня. Він балотуватиметься в одномандатному виборчому окрузі №214 у Києві.

Коли відбудуться вибори до Ради?21 травня Президент України Володимир Зеленський підписав указ про припинення повноважень Верховної Ради. Позачергові парламентські вибори відбудуться в Україні 21 липня 2019 року.

24 травня в Україні офіційно розпочалася виборча кампанія з позачергових виборів народних депутатів.

На парламентських виборах 2019 року до Верховної Ради мають шанси потрапити 5 партій, які набирають 5% та більше голосів виборців. Це – "Слуга народу", "Опозиційна платформа – За життя", "Європейська Солідарність", ВО "Батьківщина" та "Голос".

номери партій у бюлетенях
Партії, які беруть участь у виборах до ВР / інфографіка 24 каналу