Про це свідчать результати опитування, проведеного Інститутом аналізу та прогнозування спільно з Аналітичною групою "Соціопрогноз" за підтримки Київського прес-клубу, пише "Укрінформ".

Читайте також: Скільки росіян підтримують агресію проти України у Керченській протоці: результати опитування

Директор Інституту аналізу та прогнозування Юрій Лісничий зазначив, що електоральна активність в Україні є досить високою. 45% опитаних відповіли, що точно пішли би на вибори президента, якби такі вибори відбулися наступної неділі. І ще 33% опитаних сказали, що швидше за все пішли би на вибори

Крім того, відповідно до опитування, точно не пішли би на вибори наступної неділі 11% респондентів, вагаються – 8%, а не визначилися – 3%.

Щодо участі громадян у виборах до Верховної Ради, які заплановані на жовтень 2019 року, то збираються проголосувати збираються 76%.

"Скоріше так" сказали 40% громадян і "точно так" – 36% громадян. 76% – надзвичайно висока потенційна активність громадян. Тобто так само, як і в президентських виборах, голосувати збираються понад 3/4 українців. І це надзвичайно оптимістичний результат,
– підкреслив Юрій Лісничий.

Щодо парламентських виборів він зазначив, що "точно ні" і "скоріше ні" відповіли відповідно 12% і 7%, які скептично ставляться до виборів. Завагалися з відповіддю лише 5%.

До слова, опитування провели з 7 по 18 грудня 2018 року в 24-х областях України та Києві (за винятком тимчасово окупованих територій Луганської та Донецької областей і анексованого Криму). Всього опитали 2022 респондентів.