Найбільше своїх обіцянок виконала президентська партія "Слуга народу". Зокрема й завдяки монобільшості вони виконали 10% своєї програми, виконавши 9 обіцянок. Відповідну статистику оприлюднили на сайті "Слово і Діло".

До теми: Нардепи катаються: навіщо Раді співпраця з парламентами ОАЕ, Монако і Саудівської Аравії

"Слуги народу" під час другої сесії Ради змогли:

  • Запровадити обов'язкову конфіскацію майна корупціонерів.
  • Повернути відповідальність чиновників за незаконне збагачення.
  • Перезавантажити прокуратуру, Вищу раду правосуддя і Вищу кваліфікаційну комісію суддів.
  • Скасувати недоторканність нардепів.
  • Встановити винагороду для викривачів корупції.
  • Запровадити незалежний контроль якості будівництва доріг і вибори за пропорційною системою з відкритими списками.


Зеленський з членами партії "Слуга народу"

Другу сходинку рейтингу посіла партія Святослава Вакарчука "Голос". Нардепи від "Голосу" виконали 5 зобов'язань, а провалили – 4. Однак їхньою заслугою можна вважати впровадження системи виборів за відкритими списками, викорінення академічної недоброчесності, гарантування військовим доступ до всіх медичних установ, повернення відповідальності за незаконне збагачення і створення процедури цивільної конфіскації награбованого майна.

Водночас партія Вакарчука не підтримала ні один з двох законопроєктів щодо недоторканності, проголосувала проти закону про імпічмент, утрималася при голосуванні за закон про реформу прокуратури.


Партія Вакарчука не підтримала ні один з двох законопроєктів щодо недоторканності

"Опозиційна платформа – "За життя" під час другої сесії виконали лише одну програмну обіцянку. Можливістю виконати обіцянку щодо зняття недоторканності ОПЗЖ не скористалася. На останньому місці у рейтингу опинилася "Батьківщина". Партія Юлії Тимошенко не виконала жодну політичну обіцянку. Так само як і партія п'ятого президента України "Європейська Солідарність".

Обіцянки партій інфографіка 24 канал
Обіцянки партій / Інфографіка 24 каналу