Таку думку висловив радник віцепрем'єр-міністра з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Олексій Рябчин в ефірі телеканалу "Дом". Він переконаний, що це може відбутися найближчим часом.

Цікаво У Києві штучний інтелект буде керувати дорожнім рухом

Я абсолютно впевнений, що ми можемо частково, з компонентів, збирати електромобілі в Україні, створювати тут робочі місця. Не виключаю, що можемо виробляти їх повністю,
– наголосив Рябчин.

Зазвичай, Україна замовляла вживані електроавтомобілі з Європи або Америки. Радник віцепрем'єра також зазначив, що в Україні досить розвинена автомобільна промисловість. Тому є реальна можливість збирати машини. Це також принесе 2 позитивні аспекти, зокрема:

  • вони будуть дешевшими, аніж якщо замовляти;
  • це дозволить створити додаткові робочі місця та завантажить наші промислові підприємства.

Чому українці почали масово купувати електроавтомобілі?

Як пояснив Рябчин, до масових покупок електромобілів українців спонукає безмитне ввезення екотранспорту в країну. Такий висновок він зробив, бо "графік продажів злетів просто в рази".

"А найприємніше, що статистика продажу електромобілів з США в Україну зросла, і навіть ціна підвищилася на тисячу доларів, тому що українці масово почали купувати електромобілі", – підсумував Рябчин.