Про це повідомляє британська газета The Telegraph, яка наводить витяги з книги журналіста Марка Урбана The Skripal Files.

Читайте також: Яке завдання мав третій підозрюваний у справі Скрипаля: відомі деталі

"Влітку 2017 року, наші зустрічі були перервані тижневою поїздкою, яку він зробив в Швейцарію, щоб поговорити з її федеральними розвідувальними службами", – зазначив автор.

За його словами, Скрипаль при цьому не сказав про справжню мету своїх контактів зі швейцарськими спецслужбами.

Натомість видання вважає, що він міг надавати інформацію у справі про російську кібератаку на Всесвітнє антидопінгове агентство (WADA).

Раніше швейцарські газети Tages Anzeiger і Tribune de Genеve писали, що влада Швейцарії запідозрила двох росіян у спробі кібератаки проти розташованого в Лозанні європейського представництва WADA. Посольство Росії у Швейцарії розцінило ці публікації як "зловмисні" та як "чергове антиросійське вкидання".

Нагадаємо, 4 березня у британському місті Солсбері разом із донькою було отруєно колишнього розвідника Сергія Скрипаля та його доньку Юлію. Слідство встановило, що їх було атковано сильнодійною нервово-паралітичною речовиною "Новачок". 10 квітня з лікарні було виписано Юлію Скрипаль, а 18 травня – вже самого екс-розвідника Сергія Скрипаля. Британська розвідка вважає, що до отруєння є причетною Росія.

Згодом, 4 липня, у британському містечку Еймсбері, яке розташовується неподалік сумнозвісного Солсбері, чоловік і жінка внаслідок дії невідомої речовини потрапили у критичному стані до лікарні. Потім з'ясувалося, що потерпілі – 45-річний Чарлі Роулі та 44-річна Дон Стерджесс, а отруєно їх було також "Новачком". За деякий час жінка померла.