У Навального пояснили, звідки взялася звичайна пластикова пляшка з-під води, на якій потім виявили сліди "Новачка".

Читайте також Отруєння Навального: як зрозуміли, що це "Новачок"

Це пляшка з номера в томського готелю, де зупинявся сам Навальний і вся наша знімальна група,
– заявляють у команді опозиціонера.

Команда політика розповіла, що 20 серпня дехто з них полетів у Москву, інші – залишилися в Томську доробляти відео.

Після інциденту у літаку представники фонду боротьби з корупцією, засновником якого є Навальний, викликали адвоката, піднялися в номер, з якого виїхав опозиціонер. Там вони почали фіксувати, описувати і упаковувати все, що там знайшли. Зокрема, і пляшки готельної води.

Як усе відбувалося: дивіться відео


Через два тижні саме на пляшці з томського номера німецька лабораторія виявила сліди "Новачка". А потім ще три лабораторії підтвердили це.

У пресслужбі політика додали, що тепер розуміють: отруїли опозиціонера до того, як він покинув свій номер, щоб поїхати в аеропорт.

Раніше Вчора весь день зміг дихати сам, – Навальний зробив у мережі перший допис після отруєння

Отруєння Олексія Навального: що треба знати

  • 20 серпня російський опозиціонер летів з Томська до Москви, у літаку йому стало погано. Після екстреної посадки в Омську політика госпіталізували, він впав у кому.
  • Російські медики заявляли, що не знайшли в аналізах Навального отрути. А причина такого стану, на їхню думку, була в порушеному обміні речовин.
  • Згодом політика перевезли на лікування у німецьку клініку "Шаріте".
  • Німецькі лікарі оголосили, що політика отруїли нервово-паралітичною речовиною групи "Новачок". Цю інформацію підтвердили й незалежні лабораторії Франції та Швеції.
  • Навальний вийшов з коми та почав реагувати на оточення. А 14 вересня його відключили від апарату штучної вентиляції легень.