Саме вони головуватимуть у ЄС у другій половині 2021 року. Про це йшлося під час зустрічі заступниці міністра закордонних справ України Еміне Джапарової з послом Словенії в Україні Томажем Менціним, пише на сайті МЗС.

Важливо До вступу в НАТО Україна має вирішити питання з Кримом: заява глави МЗС Литви

Вплив Росії

Українська дипломатка наголосила послу на численних порушеннях прав люди з боку Росії. Зокрема йшлося про тимчасово окуповані території Кримського півострова.

Крім цього, акцент був і на мілітаризації Азовсько-Чорноморського регіону – влада РФ перетворює його на російську військову базу.

Що пообіцяла Словенія

Посол Менцін наголосив, що Україна може розраховувати на підтримку під час правління Словенії в Євросоюзі у другій половині 2021 року. Він запевнив, що Любляна і надалі підтримуватиме програму децентралізації в Україні.

Про що ще мовилося на зустрічі

► Увага міжнародної спільноти до релігійних свобод і утисків. Перша заступниця міністра наголосила, що діяльність української церкви в Криму блокують.

Двостороння співпраця. Сторони обговорили співробітництво в межах міжнародних організацій. А також про тісну взаємодію з ООН та ОБСЄ.

Джапарова також подякувала за підтримку суверенітету і територіальної цілісності України Словенією.