Курйозний момент з невмінням рахувати до одного трапився в інтерв'ю Андрія Мотовиловця виданню "Бабель".

Цікаво Туреччина зацікавилась добудовою Ан-225 "Мрія", – віцепрем'єр Уруський

У відповідь на питання щодо скандалу з літаком "Мрія" та "Епіцентром" народний депутат розповів, що ніколи не перебував у цьому літаку, а Офіс Президента зовсім не причетний до його наповнення.

Чим там зумовлена поява Зеленського? У нас є два літаки "Мрія". Один з них зараз постійно літає, а другий – завжди стояв,
– заявив парламентар.

Він переконує, що саме замовлення від "Епіцентру" дозволило підняти другу "Мрію". Мовляв, це стало підтвердженням того, що в нас є авіабудування й найбільший у світі літак – символ України.

У який спосіб українська влада змогла не лише підняти, а й, судячи з усього, у рекордно швидкі терміни збудувати другий літак, парламентар не пояснив.

Що відомо про літак Ан-225 "Мрія"?


Це найбільший у світі літак з найбільшою вантажопідйомністю. Щоправда, Ан-225 "Мрія" – лише один такий у світі, адже серійно його ніколи не виготовляли.

До слова, українська "Мрія" побила близько 240 світових рекордів, а на початку пандемії коронавірусу найбільші держави світу вибудовувалися в чергу, щоб замовити послуги літака на транспортування для них медичних засобів.

Цілком, імовірно, що до когорти "Мрій" Андрій Мотовиловець просто записав другий найбільший у світі літак – Ан-124 "Руслан". Втім, пояснення про дві "Мрії" і роль ОПУ звучать доволі абсурдно.