Для надання допомоги бізнесу до Верховної Ради мають надійти відповідні законопроєкти. Голова політсили Олександр Корнієнко пояснив, що почати роботу над законопроєктами можна буде з наступного пленарного тижня. Про це він заявив в коментарі "РБК-Україна".

Важливо Влада обіцяє новий пакет допомоги бізнесу: де візьмуть гроші

Корнієнко додав, що пленарний тиждень стартує з 30 листопада. Саме тоді парламентарі зможуть почати роботу над законопроєктом. Він зазначив, що у "Слузі народу" схвально оцінюють ініціативи президента щодо підтримки ФОПів.

Держава має підтримати як тих, хто постраждає в разі запровадження нових карантинних обмежень, так і тих, хто вже постраждав від карантину вихідного дня. Точно говорити про коло отримувачів допомоги можна буде після того, як законопроєкти пройдуть парламент,
– наголосив очільник "Слуги народу".

Він сказав, що після подання законопроєктів главою держави та опрацювання народними депутатами, фінальний варіант документів відбиватиме спільне бачення президента, урядовців і парламентарів.

Як влада збирається допомагати бізнесу

  • Президент Володимир Зеленський заявив, що найближчим часом до парламенту внесуть законопроєкти про допомогу бізнесу та громадянам в умовах карантину.
  • Планується, що підприємці, чий бізнес постраждав під час карантину, отримають матеріальну допомогу у розмірі 8 тисяч гривень.
  • Також передбачать компенсацію підприємцям за збереження робочих місць. Отримати гроші можна буде, зайшовши в додаток "Дія". У ньому необхідно буде ввести персональні дані та номер банківської карти.
  • За розрахунками, отримати допомогу зможуть близько мільйона громадян.
  • Після того, як протягом кількох днів дані підприємця перевірять, йому виплатять допомогу.
  • Глава держави також нагадав, що малий і середній бізнес уже отримав понад 13 мільярдів гривень за програмою кредитів під 5, 7 або 9%.

Що відомо про вплив COVID-19 на бізнес?

Вже після першої хвилі карантинних обмежень, яку запровадив уряд у березні 2020 року, чимала частина підприємств не змогли відкритися. Тож, новину про запровадження в Україні карантину вихідного дня, підприємці сприйняли вкрай негативно. Вони побоюються, що карантин може знищити їх бізнес. Найбільш уразливими є середній та малий бізнес, який потребує додаткової підтримки від держави у непрості часи пандемії.