Що відомо про затримання поліцейського

Слідчі ДБР затримали керівника взводу полку поліції особливого призначення ГУ Нацполіції у Київській області після скоєння ним смертельної аварії, 16 лютого, повідомляє пресслужба Бюро. Наразі йому готують повідомлення про підозру та вирішують питання про обрання запобіжного заходу.

Читайте також: Авто під час втечі від поліції збило цілу родину в Дніпрі: є загиблий, постраждала дитина

ДБР проводить щодо поліцейського розслідування за фактом порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту, що спричинило смерть потерпілого. Йому загрожує ув'язнення на строк від 3 до 8 років з позбавленням права керувати транспортом до 3 років.

Також відомо, що поліцейський під час аварії перебував поза службою, але був у стані алкогольного сп'яніння.

Крім того, начальник Київської обласної поліції Андрій Нєбитов підписав наказ про звільнення його з роботи. Також відомо, що на час судового розслідування, яке проводить ДБР, він перебуватиме в ізоляторі тимчасового тримання, передає пресслужба Нацполіції Київської області.

У документі, який підписав Нєбитов, мовиться, що поліцейського звільнили за:

  • порушення службової дисципліни,
  • скоєння ДТП з тяжкими наслідками,
  • керування автотранспортом у стані алкогольного сп’яніння,
  • ненадання першої медичної допомоги потерпілій особі.


Наказ про звільнення поліцейського, що скоїв смертельну ДТП у Броварах

Як сталася смертельна ДТП у Броварах

Поліцейський за кермом автомобіля Nissan скоїв наїзд на двох пішоходів, які переходили дорогу на зелений сигнал світлофора у Броварах. В результаті ДТП один із пішоходів загинув на місці події, інший – отримав численні травми.

Водій-порушник одразу спробував втекти з місця ДТП, але свідки заблокували його авто та викликали поліцію. Окрім того, чоловік відмовився проходити алкотест на "Драгері", хоча "мав явні ознаки алкогольного сп'яніння". Місцеві видання писали, що в крові поліцейського виявили 3 проміле алкоголю.

У поліції Київської області кажуть, що в момент скоєння ДТП він перебував поза службою.


Слідчі затримали поліцейського, який скоїв смертельну ДТП у Броварах