Про це повідомляє "РИА Новости".

"Ми всі знаємо, що наша конституція писалася в непростий історичний період досить жорсткого протистояння парламенту і президента", – зазначила Собчак.

Читайте також: Собчак пояснила, як росіянам бути з Путіним

Вона додала, що за цією конституцією за "певних невеликих і не глобальних коригувань" у Росії "передбачається" парламентська республіка. У зв'язку з цим, вважає Собчак, потрібно посилити роль парламенту.

"Глобальна мета і глобальні гарантії, які особисто я вимагала б від людини, яка може реально прийти до влади через якийсь час, – це гарантія, в першу чергу, розпуску тієї Думи, яка на сьогоднішній момент, на мій погляд, є взагалі нелегітимною... І далі, через посилення ролі парламенту і зменшення ролі президента в Росії, вибудовувати просто іншу систему", – пояснила Собчак.

Вона додала, що теза про поправки до російської конституції, які зможуть обмежити незмінюваність влади, стане частиною її політичної програми.

До слова, попри те, що господар Кремля Володимир Путін ще не оголосив, що братиме участь у президентських виборах, відповідне рішення він вже ухвалив, про що повідомили російські ЗМІ.