Глухота влади

– Мені прикро, що цю справу швидше за все закриють і покладуть десь на полицю. Я зверталася на брифінгу до всіх, а не лише до генпрокурора Луценка.

– Але мене не чули, не хотіли чути. Я розповіла про факти, які відомі не лише мені. Якби влада справді хотіла, то уже зв'язалася б зі мною.

Читайте також: Екс-працівник НАЗК підтвердила факт знищення документів, які становлять загрозу для агенції

"Кухня" НАЗК

– Я не хочу розголошувати імена людей, яких "прикривали", щоб не зашкодити роботі слідства. Але, можу сказати, що одним з них є міністр фінансів Олександр Данилюк.

– Його декларацію і до сьогодні не перевірили, а мали б це зробити ще у травні. Саме тому з НАЗК пішло стільки людей – вони відмовлялись виконувати прямі вказівки Геращенкова. Я не знаю, хто "за ним" стоїть, я спілкувалася безпосередньо з ним.

– Перевірили всього лиш на всього 91 одну декларацію з півтора мільйона. Це ж скільки тисяч років такими темпами їх будуть перевіряти?

– Та й засідання нагадують театр абсурду. Кулуарно щось вирішили – і починається шоу із "голосуванням", яке наперед проговорено та вирішено.

Читайте також: НАБУ, САП, НАЗК і ДБР: хто усі ці "люди", як розшифровуються і чим взагалі займаються

Висновки

– Всі наявні у мене документи я передала в НАБУ. Але розслідування не буде просуватись, якщо документи через ГПУ опиняться в СБУ. А саме НАЗК потрібно повністю перезавантажити, бо інакше воно так і не буде виконувати своїх прямих функцій та зобовязань.