Відео з курйозно проваленою спробою перекрутити у вигідному світлі події конфлікту між Азербайджаном і Вірменією опублікували в соціальних мережах, пише 24 канал.

До слова Росія перекидає колони військової техніки з Ірану до Вірменії: відео – ЗМІ

Уся суть у тому, що Володимир Соловйов розповідав про те, як вірменський народ згуртувався через загострення конфлікту. Він розповідав, що біля військкоматів добровольців зустрічають як національних героїв.

Для підтвердження цих слів продемонстрували відео, де й справді це все відбувалося. Та ось одна маленька деталь зіпсувала увесь пропагандистський сюжет – один з добровольців накинув на плечі державний прапор Азербайджану, а отже події відбувалися в ніякій не Вірменії.

Коли Соловйов зрозумів, що йому "підсунули свиню", то почав звертатися до режисерів. Спершу його голос був спокійним, та потім пропагандист по-справжньому озвірів.

Ви зовсім збожеволіли? У вас було мало часу, щоб підготуватися й перевірити, що ви подаєте? У мене просто немає слів. У мене немає слів, щоб сказати вам, що я про вас зараз думаю,
– волав російський пропагандист.

Після цього він криком вимагав негайно знайти аналогічне відео з Вірменії.

Курйоз з російським пропагандистом Соловйовим: дивіться відео

У чому суть помилки пропагандистів?


Ні, вони не просто переплутали дві сусідні держави. Тут проблема значно глибша, адже Росія в цій війні підтримує конкретно одну з них – Вірменію. Тож демонструвати подвиг того, хто протистоїть союзнику Росії – якось не по-російськи.

Водночас у мирному плані Росія має непогані відносини з Азербайджаном, зокрема економічні. Проблема полягає в тому, що Нагірний Карабах – це свого роду "азербайджанський варіант Криму". Тож Росія банально не може дотримуватися якоїсь іншої позиції.

Коротко про конфлікт Азербайджану й Вірменії:

  • Конфлікт, який триває вже понад 30 років, знову загострився 27 вересня. Тоді обидві держави розпочали активні бойові дії в районі Нагірного Карабаху й звинуватили одна одну в загостренні.
  • Позиції сторін щодо втрат постійно різняться, тож встановити правду практично неможливо. Відомо лише, що втрати серед військових можуть становити кілька сотень, а то й тисяч. Є втрати й серед цивільного населення з обох боків.
  • Туреччина, яка є давнім союзником Азербайджану, заявила про готовність підтримати його в конфлікті. Росія, яка раніше підтримувала Вірменію, нині утримується від своєї участі.