Протестувальники вимагають "зупинити терор проти їхньої компанії", бо це загрожує закриттям птахофабрик. Про це повідомляє 24 канал.

Зверніть увагу Венедіктова закрила справу Бахматюка: НАБУ та Центр протидії корупції стурбовані

Операційна директорка компанії Укрлендфармінг Галина Ковток розповіла, що протягом 9 місяців відбуваються обшуки і допити працівників холдингу.

"9 місяців нас колотять, ми не маємо можливості працювати. Відбуваються обшуки, допити наших працівників, фактично дестабілізована наша робота. В такій ситуації працювати неможливо", – наголосила вона.

Натомість юрист Центру протидії корупції Андрій Савін зауважив, щодо цієї компанії не здійснюються жодні слідчі дії, і також немає кримінальної справи.

Бахматюк – власник декількох бізнесів. І справа розслідується про розкрадання грошей з його банку. Ми не знаємо, до чого тут це підприємство,
– зазначив він.

Акція протесту працівників компанії Бахматюка / Скриншоти з відео

Справа Бахматюка: що відомо

  • НАБУ звинувачує олігарха Олега Бахматюка у привласненні державних коштів, виділених Нацбанком на рефінансування його VAB банку у 2014 році.
  • 1 листопада Національне антикорупційне бюро та Спеціалізована антикорупційна прокуратура затримали 7 осіб, яких підозрюють у заволодінні 1,2 мільярда гривень стабілізаційного кредиту.
  • 5 червня суддя Печерського суду Безпалий прийняв рішення закрити справу, яку розслідує НАБУ, і по якій Бахматюка оголосили в розшук, як підозрюваного у цій справі.
  • Сам Олег Бахматюк вже тривалий час перебуває за кордоном.

олег бахматюк
Олег Бахматюк / Фото "Українські новини"

Юрист Центру протидії корупції Андрій Савін пояснив, чому таке рішення Печерського суду є незаконним.

  • По-перше, будь-які скарги у справах, де розслідує Національне антикорупційне бюро разом з прокуратурою, мають розглядатися лише Антикорупційним судом з вересня 2019 року.
  • По-друге, суддя не має права вказати прокурору чи слідчому закрити справу. Це виключно повноваження слідчого чи прокурора.

За словами юриста, це вже наразі 2 засідання. Минулого тижня адвокати Бахматюка заявили двічі про відвід суддя. Тоді їм відмовили.

Сьогодні розпочалося засідання з того, що адвокати заявили про відвід прокурора. Вони вважають, що прокурор упереджений і наразі суддівська колегія розглядає ці питання. "Адвокати Бахматюка намагаються затягнути розгляд справи", – вважає Андрій Савін.

Антикорупційний суд розглядає апеляцію на закриття справи Бахматюка: відео 24 каналу