Чоловіка звинувачують в обіцянці вручення незаконної матеріальної вигоди. Про це повідомляє "Польське радіо" з посиланням на коментар речниці Окружної прокуратури у Варшаві Алєксандри Скшиняж.

До теми Затримання Славоміра Новака: скандальні пригоди ексголови Укравтодору

За її словами, затриманий представляє польську компанією, яка хотіла отримати контракт на побудову і ремонт однієї з автодоріг в Україні.

"Після приведення до прокуратури Алєксандеру Д. висунуть обвинувачення в обіцянні надання матеріальної вигоди у великій кількості Славоміру Новаку", – зазначила Алєксандра Скшиняж.

Наразі прокуратура не повідомила, чи будуть ще чергові затримання у цій справі, оскільки всі заходи є конфіденційними.

Зауважимо, що після рішення суду Славомір Новак зараз перебуває під тимчасовим арештом. Захист ексглави Укравтодору оскаржив це рішення. Судове засідання у цій справі ще не відбулося.

Справа Славоміра Новака: що відомо

  • У Польщі 20 липня затримали ексголову Укравтодору Славоміра Новака.
  • Польська прокуратура та тамтешнє антикорупційне відомство звинуватили Новака у створенні злочинної групи, яка займалася корупцією і відмиванням грошей.
  • За даними Gazeta Wyborcza в районній прокуратурі Варшави, Новаку загрожують шість обвинувачень, пов’язаних з періодом, коли він відповідав за Укравтодор.
  • Обшуки у справі почалися одночасно в Україні та Польщі 20 липня. Розслідувати її почали восени 2019 року окремо в Україні та Польщі. Згодом антикорупційні органи країн створили спільну слідчу групу.