Посадовця підозрюють у бездіяльності військової влади за попередньою змовою, що спричинила тяжкі наслідки. Про це повідомляє пресслужба Офісу генпрокурора.

Радимо прочитати Справа бронежилетів Марченка: що про це відомо

Слідство встановило, що працівники Головного управління розвитку та супроводження матеріального забезпечення ЗСУ з квітня по червень 2019 року закупили 11 тисяч бракованих бронежилетів. Обмундирування не було спроможне захистити військових від обстрілів.

Ексзаступник міністра оборони не зробив нічого, аби не купувати цю продукцію. Відтак через бездіяльність посадовця державі було завдано 42 мільйони гривень збитків.

справа бракованих бронежилетів підозра ДБР
ДБР оголосило про підозру ексзаступнику міністра оборони / Фото пресслужба Офісу генпрокурора

В Офісі генпрокурора повідомили, що наразі вісьмом особам повідомлено про підозру в цій справі. Шість з них перебували на керівних посадах в Міноборони під час скоєння злочину.

Справа неякісних бронежилетів: головне

  • Влітку 2019 року ДБР викрило посадовців Міноборони на закупівлі 11 тисяч неякісних бронежилетів для війська. Високопосадовці знали, що бронежилети прострілюються, але, попри це, прийняли їх у виробника.
  • У листопаді 2019 року Державне бюро розслідувань повідомило про підозру 5 високопосадовцям з Міноборони.
  • Також підозру отримав власник компанії "Темп-3000" Юрій Євтушенко. Саме його фірма виробляла бронежилети "Корсар", неякісну партію яких закупило Міністерство оборони.