Чутки про хабарництво "поширює оточення директора НАБУ". Про це Олег Татаров розповів у коментарі, який Офіс Президента передав виданню Liga.net.

До слова Гучні заяви заступника Єрмака Татарова щодо директора НАБУ Ситника: з'явилася реакція ОПУ

Олег Татаров переконує, що його ніхто не збирався затримувати. Хоча раніше українським ЗМІ стало відомо, що затримання заступника голови ОПУ зірвав Офіс генпрокурора на чолі з Іриною Венедіктовою.

Як пояснив чиновник, "чутки про хабарництво" пов'язані з його публічною критикою НАБУ. Він заявляв, що НАБУ – це "не українська історія", а також закликав провести конкурс на пост голови Бюро.

Коротко про справу Олега Татарова:

  • Раніше "Українська правда" з посиланням на власні джерела повідомляла, що 2 грудня Татарову мали оголосити підозру в передачі хабаря. Водночас детективи НАБУ помітили в реєстрі постанову про заміну прокурорів.
  • Це рішення прийняла Венедіктова. Генпрокурорка також ввела у справу себе, тому тепер значиться серед прокурорів, які ведуть справу Татарова.
  • Цікавими є докази НАБУ в цій справі. Мовляв, свідчення надав скандальний нардеп-забудовних Максим Микитась. Він і сам проходить у корупційній справі, але вирішив піти на угоду зі слідством і "здав" Олега Татарова.