Сума застави – 40 мільйонів 360 тисяч гривень

Вищий антикорупційний суд 14 червня обрав Кічі запобіжний захід у вигляді тримання під вартою на 60 днів з можливістю внесення застави. Уже наступного дня усю суму внесли. Хто саме заплатив 40 мільйонів – не розголошують, інформує Hromadske.

До теми Рекордний хабар у 6 мільйонів доларів: суд взяв під варту другого фігуранта справи

Тим часом іншому фігуранту справи – Миколі Ільяшенку ВАКС теж обрав запобіжний захід. Першого заступника начальника Головного управління ДПС в Києві днем раніше відсторонили від посади. Суд вирішив тримати підозрюваного під вартою 2 місяці. За Ільяшенка теж можна внести заставу, проте її розмір значно більший – 84 мільйони 80 тисяч в українській валюті.

У третього підозрюваного начебто – коронавірус

У справі ще є третій затриманий колишній керівник одного з департаментів ДФС України. Його у САП називали "довіреною особою ексміністра екології". Наразі ім’я та прізвище його не оприлюднюють, проте адвокат уже заявив, що у його підзахисного – коронавірус.

Коротко про справу з рекордним хабарем

  • 12 червня керівництву НАБУ і очільнику САП Назару Холодницькому намагалися дати хабар на суму 6 мільйонів доларів готівкою. Один мільйон мав належати посередникам.
  • Хабар намагалися дати за закриття епізоду, в якому ексміністр уряду Азарова Микола Злочевський сприяв у заволодінні фінансами стабілізаційного кредиту НБУ, виданого "Реал Банку".
  • Ільяшенко передавав 6 мільйонів доларів позаштатному агенту НАБУ Євгенові Шевченку.
  • У НАБУ та САП зазначають, що, попри те, що у справі фігурують люди, пов'язані з компанією Burisma, це не має стосунку до кандидата в президенти США Джо Байдена та його сина.