Підозру з Кузнєцова зняли нібито на підставі виграних справ у судах першої та апеляційної інстанцій. Про це заявив юрист Андрій Портнов у телеграмі. Адвокати Портнова представляють інтереси родичів Кузнєцова.

До речі Стерненку обрали новий запобіжний захід: рішення суду в Одесі

Портнов переконує, мовляв, "більше немає юридичних сумнівів у тому, що вбивця оборонявся, – це було саме умисне вбивство".

За інформацією "Української правди", адвокат Кузнєцова Станіслав Свириденко підтвердив скасування підозри. Свириденко запевняє, що це зробила це уповноважена особа Офісу генпрокурора.

Що каже Стерненко

Стерненко ж у своєму телеграм-каналі написав, що скасування підозри Кузнецову не означає, що нападу не було, оскільки є ще один підозрюваний – Олександр Ісайкул. Наразі чоловік переховується в Росії.

В матеріалах проваджень достатньо доказів, що напад був, і він був замовним. Тітушкам платили по 1 тисячі доларів,
– додав Стерненко.

Крім того, навіть прокурор визнав, що напад на Стерненка був.

Справа Стерненка: що відомо

  • У 2018 році на Стерненка вчинили кілька нападів. Під час першого – невідомі побили активіста битами, під час другого – у Стерненка вистрілили з пістолета, однак куля була гумовою.
  • Під час третього нападу Стерненко відбивався від нападників. Захищаючись, він смертельно поранив Кузнєцова ножем.
  • Відтоді активіста підозрюють в умисному вбивстві.
  • 15 червня 2020 року суд обрав Стерненку цілодобовий домашній арешт на 60 діб. Активіст подавав на апеляцію, проте суд залишив попереднє рішення в силі.
  • 29 вересня суд призначив активісту новий домашній арешт у Києві, оскільки термін попереднього запобіжного захисту добіг до кінця.