Юлія Кузьменко поділилась інформацією про це на своїй фейсбук-сторінці. За її словами, з Андрієм вона познайомилась після того, як його його дружину та доньку збило таксі наприкінці січня 2016 року. Цим таксі мала їхати сама волонтерка.

Раніше Вбивство Шеремета: суд залишив обвинуваченого Антоненка під вартою

Що відомо про знайомство Юлії Кузьменко та Андрія Антоненка

  • Вона додала, що наступного ранку Антоненко написав їй у фейсбуці. За її словами, це спілкування спочатку стосувалося ДТП.
  • Згодом, коли вони з'ясували, що є волонтерамм, потоваришували і почали планувати спільні поїздки на фронт: "Ріф з концертами, Кузьменко з гуманітаркою".
  • Волонтерка також уточнила, що раніше лише одного разу допомогла Антоненку з грошима на зламаний двигун, оскільки той збирався на ротацію водієм швидкої допомоги в ПДМШ (Перший добровольчий мобільний шпиталь).

Спілкувалися. Товаришували родинами. Допомагали. Ну і все,
– сказала Кузьменко.

Водночас Кузьменко зазначила, що 21 липня, на наступний день після загибелі Шеремета, вона з дитиною була на концерті Антоненка.

"Вибачаюсь перед рідними Шеремета, але ми жили своїм життям, і хто там що прочитав в ЗМІ напередодні вже відійшло на задній план", – зазначила вона.

Справа вбивства Павла Шеремета: головне

  • Автівку, на якій їхав білоруський журналіст Павло Шеремет, підірвали у Києві 20 липня 2016 року. Слідство тривало протягом 3 років, його подробиці тримали в таємниці.
  • Лише в грудні минулого року правоохоронці повідомили, що затримали трьох підозрюваних у вбивстві: лікарку й волонтерку Юлію Кузьменко, музиканта Андрія Антоненка, військову медсестру Яну Дугарь.
  • Кузьменко й Антоненка звинувачують у встановленні вибухівки та підриві авто журналіста, тобто у безпосередньому виконанні вбивства. Дугарь, за версією слідства, їм допомагала (зокрема, фотографувала камери відеоспостереження поблизу місця злочину).
  • Усі підозрювані заперечують провину. Значна частина суспільства стала на їхній захист.
  • Наразі Андрій Антоненко перебуває під вартою. Юлію Кузьменко після 8 місяців арешту у серпні відпустили під домашній арешт.
  • Яні Дугарь у липні 2020 року скасували домашній арешт та дозволили пересуватись країною.

Цікаво Нова версія вбивства Шеремета: що кажуть у поліції