П'ятьох фігурантів звільнили одразу з зали суду.

Суд визнав недостатніми докази обвинувачення щодо участі та організації обвинувачених у масових заворушеннях, які спричинили за собою тяжкі наслідки. Зокрема, йдеться про жертв та поранених під час заворушень на Грецькій площі 2 травня в Одесі.

Читайте також: Чорний день для Одеси: чому 3 роки назад загинуло 48 людей

Обвинувачений Олександр Суханов, якого звинувачували за статтею про незаконне поводження зі зброєю, визнаний невинним за цією статтею.

Суд також дійшов до висновку, що слідство у справі було проведено неякісно, і вказав на низку недоліків і прогалин у проведених слідчих діях. Наприклад, під час розслідування було допитано лише одного співробітника поліції з тих, хто був присутній на Грецькій площі.

Суд також вважав упередженими свідчення єдиного свідка звинувачення Олександра Посміченка, який заявляв про участь обвинувачених у інкримінованих їм злочинах, в зв'язку з цим суд вирішив не враховувати їх при винесенні вироку.

Читайте також: Двоє учасників заворушення в Одесі 2 травня воюють на стороні бойовиків на Донбасі

Показання інших свідків, на думку суду, не підтверджують участь обвинувачених у масових заворушеннях, тим більше, в їх організації. Не задовольнили суд і фото-, відеоматеріали, які передала сторона обвинувачення.

На думку суду, прокуратура не змогла якимось чином підтвердити, що на фото та відео зображені обвинувачені, а самі "антимайданівці" звісно не підтверджують, що це вони.