Генпрокуратура просто продовжує розвалювати справу про вбивство Катерини Гандзюк. Про це її батько написав на своїй Facebook-сторінці.

Важливо: Рік після замаху на Гандзюк: що відбулося і як проходить суд у справі

Є інформація, що прокуратура збирається затвердити угоду з Собакою (прізвисько Павловського – 24 канал) без моєї згоди. І провести суд по ньому тишком-нишком,
– зазначив він.

Віктору Гандзюку прокуратура ніякої угоди не показувала. За його словами, інформація про Павловського для нього і його адвоката – закрита.

Особливе обурення Гандзюка стосується того, що правоохоронці вважають Павловського не організатором нападу на його дочку, а лише особою, яка замовчувала інформацію про злочин.

У Генпрокуратурі підтвердили інформацію про укладання угоди.

Павловський уклав угоду зі слідством, згідно з якою, йому змінили статтю з "організації вбивства" на "приховування особливо тяжкого злочину". Це, значно м'якіша стаття, за якою максимальне покарання – до трьох років ув'язнення.

Зазначимо, що саме 5 серпня набув чинності вирок про позбавлення волі 5 осіб, які причетні до вбивства Катерини Гандзюк. Мовиться про:

Сергія Торбіна присудили 6 років і 6 місяців;
Микиту Грабчука – присудили 6 років за ґратами;
Володимира Васяновича – 4 роки;
В’ячеслава Вишневського – 4 роки;
Віктора Горбунова – 3 роки.

Підозрюваного в організації злочину Павловського серед них нема.

Що відомо про Ігоря Павловського? Це колишній помічник народного депутата Миколи Паламарчука. Його підозрюють в організації нападу на Гандзюк. Із СІЗО, де він перебував деякий час, його випустили через "жахливий стан здоров’я".

Після цього Павловський живий та здоровий на вигляд розважався на футбольному матчі. Активісти спільноти "Хто замовив Катю Гандзюк?" опублікували фотодоказ у Facebook.

Що відомо про справу вбивства Гандзюк?

31 липня минув рівно рік з дня жорстокого нападу на активістку. Її облили кислотою, пізніше від отриманих опіків вона померла.

Справу розслідує СБУ під процесуальним керівництвом ГПУ. Виконавців затримали, однак замовники можуть уникнути покарання.

Офіційна версія слідства: голова Херсонської облради Владислав Мангер разом з кримінальним авторитетом Олексієм Левіним замовили напад на Катерину Гандзюк, який і спричинив її смерть.