Про це повідомляє "Інтерфакс-Україна" із посиланням на керівника Департаменту спецрозслідувань Генпрокуратури України Сергій Горбатюк.

За його словами, підозру пред'явлено за фактом "системної реалізації організованого колишнім президентом України і високопоставленими особами країни перешкоджання проведенню мітингів, зборів і демонстрацій громадян, яке, в тому числі, виражалося в розробці проектів постанов Кабінету Міністрів України, якими було надано дозвіл на незаконне використання спецзасобів (гранат) виробництва РФ і подальшої їх протиправної видачі співробітникам правоохоронних органів для використання щодо учасників акції протесту в Києві в лютому 2014 року".

Читайте також: Як "Беркут" розстрілював майданівців: журналісти знайшли нове викривальне відео

Горбатюк наголосив, що ці екс-чиновники міліції також підозрюються в тому, що координували дії співробітників правоохоронних органів під час силових акцій проти мітингувальників 18-19 лютого 2014 року в Києві із застосуванням насильства і зброї.

Один з підозрюваних також повідомлений про підозру за фактом незаконного надання неправомірної вигоди (додаткове нелегальне фінансування) співробітникам правоохоронних органів з метою схилення їх до скоєння злочинів стосовно учасників протесту в Києві в 2013-2014 роках,
– додав Горбатюк.

Зараз вирішується питання про обрання підозрюваним запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.