На засіданні присутні сам Насіров і його адвокати, а також прокурори САП Андрій Перов і Роман Симків. Про це повідомляє "Центр протидії корупції".

Варто знати: Насіров і Роттердам+: які справи розглядатиме Антикорупційний суд

Прокурори Спеціалізованої антикорупційної прокуратури читали коротку версію обвинувального акту – 4 сторінки замість 774. Відзначимо, що тепер Кримінальний процесуальний кодекс не передбачає зачитування повного тексту.

Сам Насіров у вступному слові заявив, що в "кампанії проти нього" брали участь навіть іноземні громадяни.

Обвинувачені у справі, Насіров та його експідлеглий Володимир Новіков попросили суд роз’яснити суть обвинувачення. Колишній очільник ДФС пояснив, що йому "потрібно чітко розуміти, від чого захищатись".

Наступне засідання відбудеться 3 грудня о 10:00. Сьогодні суд визначився з порядком: допити свідків чергуватимуться з дослідженням письмових доказів.

У чому саме підозрюють Романа Насірова?Ексголову ДФС підозрюють в ухваленні низки незаконних рішень щодо розтермінування рентних платежів на суму у понад 2 мільярди гривень для компаній, підконтрольних нардепу-втікачу Олександру Онищенку.

Сам Насіров запевняв, що таким чином "зміг детінізувати частину збору податків і заробити державі 170 мільярдів гривень".

Під час слідчих дій також було з'ясовано, що окрім українського паспорта у головного фіскала є і паспорт громадянина Великої Британії.