Про це сьогодні на брифінгу заявив головний військовий прокурор Анатолій Матіос.

"Військова прокуратура передає до ведення, управління та розпорядження національного агентства арештоване майно організації Клименка", – сказав він.

Читайте також: Прокуратура передала "Укрзалізниці" заарештовані вагони, які належали екс-міністру Клименку

У минулому році військова прокуратура наклала арешт на 154 одиниці нерухомості (квартири, недобудовані та добудовані маєтку в селищі Козин, майно охоронної структури, мисливська база в Київській області, де тримали ведмедів і тигрів), на 22 транспортних засоби, 1000 залізничних піввагонів,
– нагадав Матіос.

Він додав, що під арешт взято також 20 активів Клименка, а на 20 мільйонів накладено арешт на компанії, кінцевим власником яких є екс-міністр. Окрім того, в банку заблоковані 5 мільйонів доларів та корпоративні права юридичних осіб на 400 мільйонів гривень.

"Сьогодні на підставі рішення судді, винесеного 28 вересня, військова прокуратура за ст. 19 і 21 передає для управління і подальшого розпорядження цей перелік майна", – сказав головний військовий прокурор.

Читайте також: Один з фігурантів у справі Клименка раптово помер

У свою чергу голова Нацагентства з повернення активів Антон Янчук заявив, що готове до розпорядження, аналізу та управління арештованим майном Клименка.

"Зараз агентство готове до управління арештованим майном. Буде проведено комплексний аналіз цього майна та визначено оптимальні способи управління ним", – сказав Янчук.

Нагадаємо, 14 липня 2017 року в бізнес-центрі "Гулівер" у Києві відбулися обшуки в офісі медіахолдингу "Вести". За словами Анатолія Матіоса, загалом силовики провели 183 обшуки в приміщеннях, що належать Олександрові Клименку.

Матіос також описав детальну схему розкрадання Клименком бюджетних грошей.