Про це повідомила захисниця колишнього заступника міністра з питань тимчасово окупованих територій Юрія Гримчака, Тетяна Матяш, в коментарі "Укрінформу".

Читайте також: Провальні справи українських правоохоронців за останні роки

Минулого тижня передали справу в НАБУ після того, як Гримчаку змінили підозру,
– підтвердила адвокатка.

Зазначимо, що Гримчаку пом’якшили підозру: з шахрайства – на зловживання впливом. попередня стаття підозри, шахрайство, – це особливо тяжкий злочин, який передбачає до 12 років позбавлення волі. Нова підозра у зловживання впливом – це тяжкий злочин із максимальним покаранням у вигляді 8 років позбавлення волі.

Що відомо про затримання Гримчака?

  • НАБУ, СБУ та ГПУ ввечері 14 серпня затримали Юрія Гримчака та Ігоря Овдієнка, якого правоохоронці називають його помічником, на хабарі розміром у 480 тисяч доларів.
  • Це начебто частина хабаря за вплив на рішення судів та чиновників Мінкультури для прийняття замовлених рішень. Гримчак нібито мав допомогти підприємцю отримати дозвіл на здійснення будівельних робіт на земельних ділянках у Києві.
  • Загальна сума хабаря, за повідомленням НАБУ, повинна була скласти 1,1 мільйона доларів.
  • Надвечір 15 серпня Генпрокуратура оголосила Гримчаку та його поплічнику підозру у шахрайстві.
  • Вже 16 серпня суд обрав Гримчаку запобіжний захід – чиновник має перебувати у СІЗО щонайменше 60 днів або може вийти під заставу у 6 мільйонів гривень.