У загибелі політика звинувачують у порушенні правил водія Володимира Куделя, який був за кермом вантажівки навесні 1999-го року. Він свою провину визнав, проте, незважаючи на визнання, ніякого покарання водій Куделя не понесе. І навіть обвинувального вироку не буде. Поки тривало слідство, закінчився термін давності у цій справі. Адвокат підсудного просив припинити справу вже сьогодні, повідомляє ТСН.

"На сьогоднішній день пройшло більше 12 років, а закон передбачає, що особу можна притягти до відповідальності протягом не більше 10 років. Справа повинна бути закрита саме з формальних причин", — заявив адвокат Валерій Кузьменко.

Для родичів В'ячеслава Чорновола це означало б одне — втратити останню надію на те, що справа хоч коли, то дорозслідують.

"Ми з самого початку наполягали, що це терористичний акт проти державного діяча", — заявив Тарас Чорновіл.

Примітно, що на бік постраждалих несподівано для Чорноволів став і представник державного обвинувачення, який заявив про необхідність розглянути кримінальну справу в повному обсязі.

Нагадаємо, в червні 2011 року прокуратура провела ексгумацію тіла Чорновола і повторну комплексну судово-медичну експертизу.