У США – новий скандал через копів, які стріляли в афроамериканця

Як описали інцидент свідки

Видання The New York Times наводить свідчення Енні Херст – сусідки Джейкоба Блейка. Вона бачила, як поліцейські стріляли у чоловіка, який намагався сісти у свою машину, де на задньому сидінні перебували його троє дітей.

Нагадаємо, 21 серпня Копи у США вбили афроамериканця у Луїзіані, відео теж потрапило в мережу

Коп схопив Блейка за сорочку і кілька разів вистрілив йому в спину. Відео, зафільмоване очевидцями, миттю розлетілося мережею.

Що кажуть у поліції

У поліції інцидент прокоментували коротко: офіцер застрелив пана Блейка під час родинної сварки. Утім, Блейк живий, він перебуває в лікарні у стабільному стані. Зауважимо, поліцейські в Кеноші не носять натільних камер, тож без відео очевидців про інцидент взагалі б не знали. Як повідомив мер міста Джон Антараміан поліцейські не мають камер через брак бюджетних коштів.

Стрілянина сталася увечері неділі, 23 серпня.

Позиція адвоката Блейка

Адвокат розповів, що його підзахисний Блейк під час гостини у свого друга намагався втрутитися у сварку між двома жінками. А коли прибула поліція, то вирішив покинути проблемне місце. Однак копи завадили йому кулями.

Поліція не пояснила нам, чому вони зробили те, що зробили. Будучи чорношкірим в Америці, він (Блейк – 24 канал) автоматично викликав підозри,
– підсумував адвокат Крамп.

Кеноша – місто невеличке, мешкають там заледве 100 тисяч людей. Однак його вже обговорюють в усіх штатах, у команді демократа Байдена та на з'їзді республіканців Трампа. А все через те, що на носі президентські вибори, а штат Вісконсін є важливим полем битви кандидатів.

До теми ЗМІ вперше оприлюднили відео затримання та загибелі Джорджа Флойда з камер поліцейських – відео

Як відреагувало суспільство

Наступного дня після інциденту у місті почались протести. Мітингувальники розбили двері міського суду, підпалили кілька будівель і автомашин. Через це міська влада ввела комендантську годину до 7:00 25 серпня.

Мер міста Кеноша вийшов до людей, що протестували біля відділку поліції, та намагався поговорити з ними через рупор.


Мер міста говорить з протестувальниками / Фото CNN

Копи стріляли в чоловіка в його ж авто та на очах його дітей: відео

Як реакція на інцидент у Кеноші розгорілися протести: відео

Черговий расистський скандал із поліцією в США стався у місті Кеноша: дивіться карту