Відтак, США стали першою державою у світі, яка офіційно вийшла з Паризької кліматичної угоди. Про це інформує BBC.

Це цікаво Сигнал тривоги: вперше море в Арктиці не замерзло у жовтні

За даними Вашингтона, за останні роки США вдалося скоротити всі види викидів в атмосферу, "попри те, що в країні продовжилося зростання економіки". Там кажуть, що з 2005 по 2017 рік загальний обсяг викидів парникових газів у США скоротився на 13%.

Що відомо про Паризьку кліматичну угоду?

Це – угода Рамкової конвенції ООН про зміну клімату щодо регулювання заходів зі зменшення викидів діоксиду вуглецю з 2020 року. Вона була прийнята під час конференції з клімату в Парижі 12 грудня 2015 року.

Вона була підготовлена замість Кіотського протоколу. На відміну від нього, Паризька кліматична угода передбачає, що зобов'язання зі скорочення шкідливих викидів в атмосферу беруть на себе всі держави, незалежно від ступеня їхнього економічного розвитку.

Що відомо про вихід США із Паризької кліматичної угоди:

  • Дональд Трамп у червні 2017 року оголосив про вихід США з Паризької кліматичної угоди.
  • Причиною прийняття цього рішення Трамп називав "несправедливі економічні обмеження, які кліматична угода накладає на американських робітників, підприємців та платників податків"
  • При цьому він заявив, що має намір домовлятися про нові умови кліматичної угоди.
  • Багато глав держав публічно засудили його рішення. Так, французький президент Еммануель Макрон заявив, що Трамп зробив історичну помилку та додав, що "США повернулися спиною до світу".
  • Своєю чергою, канцлер Німеччини Ангела Меркель висловила жаль у зв'язку з рішенням Білого дому.