Президент США Дональд Трамп заявив, що візьме участь у другому раунді дебатів з кандидатом від Демократичної партії Джо Байденом. Про це повідомила речниця Білого дому Кейлі Макенані у твіттері.

Важливо "Як примати у зоопарку": що пишуть іноЗМІ про дебати Трампа та Байдена

Водночас Трамп бажає змінити модератора дискусії.

Президент учора чітко заявив, що єдиний шлях до чесних дебатів – зміна модератора. Він хоче проведення дебатів, планує брати участь, але хоче чесних правил, чесного обміну, а не того, щоб правила покривали конкретного кандидата та його здатності,
– заявила Макенані.

Чим запам'ятався перший тур дебатів Трампа і Байдена

  • Під час своєї промови Байден зосередився на тому, щоб показати Трампа непридатним для перебування на посаді очільника США, назвавши його "цуценям" президента Росії Володимира Путіна. А також звинуватив Трампа у спробах посіяти расові розбрати.
  • Натомість Трамп публічно поставив під сумнів ментальну гостроту та витривалість свого 77-річного конкурента. Нагадаємо, що Трамп лише на 3 роки молодший за Байдена. Крім цього, Трамп часто перебивав свого опонента та намагався збити його з думки.
  • Опитування телеканалів CNN та CBS News показали, що на перших дебатах краще себе проявив Джо Байден. Попри це, дебати вже охрестили "національною ганьбою".

Зауважимо, що вибори президента США відбудуться 3 листопада 2020 року. Колишній віцепрезидент США Джо Байден є головним суперником чинного президента країни Дональда Трампа.