Нові санкції США проти "Північного потоку-2"

Про розширення санаційного списку домовилися учасники переговорів Палати представників та Сенату Конгресу. Про це повідомляє пише Bloomberg із посиланням на три джерела, ознайомлені з цим питанням.

Читайте також Разумков розповів, хто прийматиме рішення щодо завершення будівництва "Північного потоку-2"

Санкції проти газопроводу "Північний потік-2" будуть спрямовані проти страхових і сертифікаційних компаній, які працюють з російськими судами по завершенню проєкту,
– йдеться у повідомленні.

Штрафи внесуть до закону про національну оборону 2021 року. Документ планують прийняти до кінця цього року.

Як тепер вводитимуть санкції

Сенатор від Нью-Джерсі Боб Менендез, високопоставлений демократ з комітету Сенату з міжнародних відносин, заявив, що члени Конгресу хочуть "дати зрозуміти, що Німеччина, як союзник, і державні чиновники всередині країни, не братимуть участі ні в яких подібних санкції".

Формулювання, які будуть застосовуватися до цих санкцій, тепер вимагають, щоб США повідомили про це союзників до введення обмежень,
– пише видання.

Положення додали після заяви голови палати представників Нью-Йорка Еліота Енгеля. Він висловив стурбованість: мовляв, санкції завдадуть шкоди Німеччині та іншим європейським країнам та відпустять Росію "з гачка".

До слова, у новому законодавстві про санкції уточнюють, що раніше введені санкції застосовуються до всієї діяльності з прокладання труб та страхування.

Що відомо про "Північний потік-2"?

Газопровід, який Росія будує в обхід України до Німеччини. Його не можуть добудувати через санкції. Чергове загострення пов’язане з отруєнням російського опозиціонера Олексія Навального. Німеччина через це заявляла, що може не допустити завершення роботи над газопроводом.