Про це пише американська газета The Washington Post з посиланням на трьох американських чиновників. У матеріалі мовиться, що участь у підготовці беруть як співробітники апарату президента США Дональда Трампа, так і експерти міністерства фінансів. Саме Мінфін і Білий дім виконуватимуть основну роль у разі введення цих обмежень.

Важливо! Місія НАТО в Іраку буде зупинена: результати екстреного засідання Ради Альянсу

Видання додає, що остаточне рішення про запровадження санкцій ще не ухвалили. А вся та робота, що відбувається зараз, має лише попередній характер.

За словами співрозмовника ресурсу, Вашингтон готовий "трохи" почекати з введенням обмежувальних заходів, поки влада Іраку не відреагували на резолюцію іракського парламенту про видворення з території країни всіх іноземних військ

До слова, раніше Трамп заявляв, що Багдад зіткнеться з небувалими санкціями, якщо влада Іраку ухвалить рішення про виведення американських військ з країни.

Зауважимо, що взаємини між країнами погіршилися після того, як американські ВПС за розпорядженням президента США Дональда Трампа завдали удар в районі аеропорту Багдаду. У результаті загинув іранський командувач силами спеціального призначення "Аль-Кудс" Касем Сулеймані. Разом з ним відправилися на той світ також заступник очільника шиїтського ополчення "Аль-Хашд аш-Шааб" Абу Махді аль-Мухандіс.

До теми! Ірак просить США піти геть з країни, Білий дім закликав "подумати ще раз"