Штат служби громадянства та імміграції США налічує близько 240 осіб у самих Штатах та інших країнах світу, повідомляє The Washington Post.

Читайте також: США змінюють правила видачі робочих віз: кому дадуть "зелене світло"

Видання посилається на лист директора служби громадянства та імміграції США Френсіса Сіссни. В електронному листі працівникам він сказав, що працює над передачею обов'язків співробітників відомств до їхніх колег по всьому світу – у внутрішніх офісах, посольствах і консульствах Державного департаменту.

Сіссна зазначив, що якщо Держдепартамент погодиться, агентство закриватиме свої міжнародні відділення на місцях у найближчі місяці "задля максимізації кінцевих ресурсів нашого агентства".

"Я вважаю, що таким чином ми краще використаємо наші кошти для вирішення проблем у Сполучених Штатах, одночасно використовуючи існуючі ресурси Державного департаменту на посаді", – написав директор служби громадянства та імміграції.

Цей крок викликаний тим, що адміністрація Трампа наполягає на посиленні імміграційного контролю в країні та на переході від імміграції на основі возз'єднання сім'ї до імміграції на основі заслуг. Урядовці Міністерства внутрішньої безпеки кажуть, що це частина загальних зусиль, спрямованих на оптимізацію імміграційних операцій США.