Oriole Park

Ця арена на Кемден Ярдс трохи більше 20 років. Та незважаючи на такий невеликий вік стадіон надихнув та підняв усе місто. Стадіон не просто подарував місту надію і вивів його зі спортивної депресії. Арена стала одним з найкращих прикладів чудового дизайну стадіону.

І хоча Oriole Park не так багато років, його традиції не такі ж багаті, як і тих спортивних арен, що стоять століттями.

З ретро-дизайном і великою кількістю уболівальників Oriole Park

на Кемден Ярдс є справді одним з найкращих стадіонів в Америці.

Water Cube

Перед Олімпійськими іграми 2008 року, коли справа дійшла до дизайну стадіону, Пекін вирішив звести щось неймовірне. Зі сміливого задуму вийшов Пекінській національний центр водних видів спорту - в народі відомій як Water Cube

Його сталева рама вкрита 100 тисячами квадратних метрів легкого і прозорого пластику. Саме ж покриття стадіону лише 2 міліметри завтовшки, тому у спортивній арені багато природного світла.

Та найцікавіше у зовнішньому облицюванні, це звісно, малюнок. Зовнішні стіни - це сукупність тривимірних структур, які нагадують пінні бульбашки.

Стадіон дружній до навколишнього середовища. На його даху збирається дощова вода, яку після очищення, використовують для потреб стадіону.

Water Cube і Пташине гніздо є одними з найбільш незвичних сучасних стадіонів. І навіть після закінчення Олімпіади-2008, вони досі залишаються популярними туристичними об’єктами.

Millennium Stadium

Уе́льс має неповторний дух. Енергійна нація з гордою і багатою історією.

Валлійці - неймовірно запальні люди. Та існує одна річ, яка займає особливе місце в їхніх серцях - регбі. Цей вид спорту у них в крові. У космополітичній столиці Уельсу - місті Кардіфф - розташована святиня регбі. Це Millennium Stadium. Один з найбільший стадіонів у світі та гордість Уельсу. На зведення арени витратили 121 мільйон фунтів стерлінгів. Стадіон може умістити більше 74 тисяч глядачів. Особливість стадіону - його висувний дах. В Уельсі, де погода часто псує настрій, уболівальники можуть із комфортом спостерігати за грою. Їм не страшні дощ, град чи блискавки. Завдяки цьому стадіон може приймати різні дійства. Місцеві переконують - стадіон Мілленіум дає команді-господарю неабияку перевагу над супротивником.