Як зауважив політик у фейсбуці, таку новину йому особисто сповістив спікер українського парламенту Дмитро Разумков. За словами Волошина, голова Ради особисто тримав під контролем усю цю ситуацію та загалом повівся напередодні і як прекрасний спікер, і просто як справжній чоловік.

Радимо ознайомитися! Олег Волошин: що відомо про скандального проросійського політика з ОПЗЖ

Чого, на жаль, не скажеш про деяких колег із "Батьківщині, ЄС і фактично всієї фракції "Голос". Але на останніх, судячи з даних соцопитувань, і так незабаром чекає повна ізоляція від парламенту,
– зауважив він.

Нардеп додає, що загалом вся ця історія стала для багатьох тестом на людяність і адекватність.

"Спасибі багатьом, хто підтримував, передусім моїй дорогій дружині Надія Сасс і всієї моєї сім'ї. Інші - не дочекаєтеся. А так всім здоров'я та добра!" – підсумував представник ОПЗЖ.

Інформацію про негативний тест Волошина також підтверлила журналістка Соня Кошкіна.

Раніше Олег Волошин заявляв, що вирішив побути в самоізоляції до четверга, 12 березня. Саме цього дня має минути 14 днів після його зустрічі з французьким депутатом Жаном-Люком Рейтцером. В останнього нещодавно виявили коронавірус.

Водночас він переконував, що є абсолютно здоровим. Про це свідчать і результати експрес-тестів щодо усіх вірусів респіраторної групи: вони – негативні. Як доказ нардеп опублікував відповідний документ із підтвердженням завідувачки інфекційним відділенням Олександрівської лікарні.

Нардеп, ОПЗЖ, Рада, коронавірус, Олег Волошин
Висновок інфекційного відділення Олександрівської лікарні щодо експрес-тесту Волошина

Цікаво! Фракцію ОПЗЖ, Зеленського та парламент – на карантин: соцмережі про можливий коронавірус у Раді

Що відомо про ситуацію з Волошиним

27 лютого Волошин у фейсбуці опублікував допис про візит до Парижа. Наразі він є прихованим, але у мережі можна знайти збережений скріншот. У дописі Волошин розповів про безпосередню зустріч із французьким колегою Жаном-Люком Рейтцером і опублікував фото з ним. За словами українця, він відвідав робочий кабінет француза.

Волошин, Рейтцер, коронавірус, ОПЗЖ, Франція
Допис Волошина про зустріч із Рейтцером

6 березня французькі ЗМІ повідомили, що у Рейтцера виявили коронавірус. Перед цим його госпіталізували з підозрою. Але результат аналізів підтвердив захворювання. Зараз політик перебуває у реанімації. Медики називають його стан серйозним. Ймовірно, французький парламентар інфікувався під час Євангельських зборів, які тривали у Мулузі з 17 по 24 лютого. За інформацією ЗМІ, тоді заразилося багато людей. Сам Волошин переконує, що на момент спілкування з Рейтцером у того не було жодних симптомів застуди.

У день, коли з’явилася інформація про зараження коронавірусом Рейтцера, Волошин з’явився в Раді. Нардеп від "Євросолідарності" Олесій Гончаренко заявляв, що у парламенті представника ОПЗЖ відправляли пройти тест на коронавірус. Згодом інша парламентарка від цієї полсили Вікторія Сюмар наголосила, що Волошина відправлять на обсервацію. Вона додала, втрутитися навіть довелося спікеру Ради Дмитрові Разумкову та секретареві РНБО Олексієві Данілову.

Важливо! ВООЗ підтвердила відправку місії в Україну через коронавірус

  • Наразі коронавірус підтвердили лише в одного українця – чернівчанина. Він разом із дружиною подорожував з Італії через Румунію. Жінку після протестів у Чернівцях відправили на обсервацію. Перед цим вона перебувала на самоізоляції.
  • У 6 буковинців, які могли контактувати з хворим, взяли тести на коронавірус. За результатами аналізів, вони є здоровими.
  • Водночас із підозрою на коронавірус госпіталізували людей на Буковині та на Закарпатті, а також у Дніпропетровській і Донецькій областях. У всіх цих випадках зараження не підтвердили.
  • Тим часом, Чернівецька міська влада дала розпорядження дезінфікувати увесь громадський транспорт, щоб уникнути поширення коронавірусу. Окрім того, місяць проводитиметься дезінфекція під’їзду будинку в Чернівцях, де проживає заражений коронавірусом чоловік.
  • Через ситуацію з коронавірусом по всій Чернівецькій області у школах, коледжах та закладах вищої освіти ввели карантин. Дитячі садочки не закрили, але радять не відвідувати.
  • Станом на 7 березня, від коронавірусного захворювання Covid-2019 у світі вже одужали понад 57 389 людей. Водночас помер 3 491 інфікований. Загалом у світі кількість хворих зросла до 102 188.
  • Впродовж останніх тижнів коронавірус стрімко поширився Європою. Зокрема, в Італії зафіксували понад 3 тисячі випадків зараження коронавірусом та 107 летальних випадків

міфи та правда про коронавірус що відомом

Міфи та правда про коронавірус / Інфографіка 24 каналу