За результатами упізнання та судово-медичної експертизи встановили, на Донбасі 13 липня загинув Ярослав Журавель, повідомили у фейсбуці Командування морської піхоти.

Читайте також Вшанування героя: у Києві прощаються з Миколою Іліним – фото

Внаслідок трагічних подій біля Зайцевого Донецької області загинув сержант Журавель Ярослав Сергійович, командир машини – командир відділення розвідувального взводу,
– йдеться у повідомленні.

Сержанту було 40 років. Удома на нього чекали дружина та двоє доньок.

Церемонія прощання з військовим відбудеться об 11:00 23 липня у рідному селі бійця – Андріївці Верхньодніпровського району Дніпропетровської області.


На Донбасі загинув Ярослав Журавель / Фото "Думской"

До теми Розстріл українських медиків під Зайцевим: з'явились нові деталі та відео 18+

Що відомо про обстріл під час евакуації тіла військового

  • Українські військові 13 липня здійснювали евакуацію тіла загиблого бійця поблизу Зайцевого на Донбасі. Окупанти погодилися дотриматися тиші.
  • Забрати тіло українського військового пішла спеціальна група, яка мала білі пов'язки та білі бронежилети. Однак, коли вони наблизилися до тіла загиблого, їх обстріляли з трьох сторін. Поранення отримав сержант, йому на допомогу кинувся медик Микола Ілін. Він потрапив під обстріл.
  • У результаті вбили військового медика, один військовий був поранений, інший отримав бойову травму.
  • Травмованого військового вдалося евакуювати, поранений і загиблий залишилися на полі бою.
  • На четвертий день після обстрілу, 17 липня, представники російсько-окупаційних військ передали тіло медика-сержанта Миколи Іліна.
  • 20 липня командування 35-ї окремої бригади морської піхоти оприлюднило відео з пораненим військовим, який залишився на полі бою.
  • 21 липня бойовики передали тіло українського військового.