Часто, як виявилося, депутати та можновладці шкодують свої важко зароблені кошти на погашення такого роду боргів. В реєстрі неплатників аліментів можна знайти не одне відоме прізвище. У списку опинилися ті, хто не погасив заборгованість довше, ніж впродовж трьох місяців. Сергій Висоцький з "Народного фронту" не сплатив штраф за порушення правил дорожнього руху.

Читайте також: Журналіст-розслідувач Олексій Станчевський: Нардеп Сергій Рибалка вчинив ще один злочин

Водіями-порушниками виявилися і депутат Юрій Тимошенко з "Народного фронту", і депутати з БПП Петро Сабашук та Валерій Пацкан. І навіть міністр фінансів Олександр Данилюк. А Денисом Дзензерським з "Народного фронту", Сергієм Рибалкою та Сергієм Лещенком цікавиться виконавча служба. Останній пояснює - це через судові справи, в яких бере участь.

У Василя Брензовича з президентської фракції БПП – проблеми з оплатою комуналки. А екс-міністр аграрної політики Ігор Швайка та депутат БПП Сергій Каплін грішать несплаченими аліментами.

Це, мабуть, пов'язано з переїздом колишньої дружини за кордон. І просто фізично неможливо зробити транзакції. Але я навідаюся до Петренка, і ми з ним, я думаю, поговоримо по-чоловічому,
– сказав народний депутат, БПП Сергій Каплін.

Якщо Сергій Каплін, як і інші неплатники аліментів, не погасять борги впродовж шести місяців, їм не дозволять виїжджати за кордон, керувати автівкою та навіть використовувати зброю. А якщо порушник немає доходів, його можуть відправити на суспільно-корисні роботи. Ці зміни вступлять в дію вже завтра, 6 лютого.