Про це повідомляє прес-служба НБУ.

"Присвячена Патріарху Любомиру Гузару – одному з духовних світочів українського народу, людині, яку справедливо називають совістю нації", – йдеться у повідомленні.

На аверсі монети розміщено Патріарший собор Воскресіння Христового, що у Києві, на дзеркальному тлі стилізованого хрестоподібного проміння; унизу – малий Державний Герб України, праворуч від якого написи: "Україна", номінал – "5 гривень" та рік карбування монети – "2018".

На реверсі монети зображено портрет Любомира Гузара, ліворуч від якого роки його життя 1933 – 2017 та по колу розміщено написи: ПАТРІАРХ ЛЮБОМИР ГУЗАР (угорі), МОЯ МРІЯ - БУТИ ЛЮДИНОЮ (унизу).

Пам`ятна монета присвячена Любомиру Гузару

Довідка: Любомир Гузар – Блаженнійший єпископ-емерит Української греко-католицької церкви. Він народився у Львові, але його родина змушена була емігрувати за кордон. Вчився та працював в Австрії, США, Італії, а на Батьківщину повернувся після проголошення незалежності України. У 2001 році очолив Українську греко-католицьку церкву, проте в 2011-му вирішив піти у відставку. Любомир Гузар відійшов у вічність 31 травня. Причиною смерті стала важка недуга.