20 червня у Вашингтоні відбудеться перша зустріч Президента України Петра Порошенка з президентом США Дональдом Трампом.

Читайте також: Американські ЗМІ вказали на ще одну важливу зустріч Порошенка у США

Порошенко вже встиг наголосити на важливості того, що його зустріч з американським лідером відбудеться раніше, ніж той зустрінеться з президентом Росії.

У нас буде фантастична програма. Дуже важливо, що зустріч моя, як українського президента, в Білому домі буде раніше, ніж зустріч Путіна. Для того, щоб всі були озброєні інформацією, щоб нікому не залишити шансу на несправедливість,
– зазначив Порошенко під час зустрічі з українською діаспорою у Вашингтоні.

Президент України також зазначив, що, окрім Трампа, у вівторок матиме зустріч з державним секретарем США Рексом Тіллерсоном, керівництвом Міноборони США, міністерства торгівлі та також міненергетики.

Порошенко похвалився, що ще ніколи не було такого потужного візиту.

Ніколи не було такого потужного візиту. Він важливий для того, щоб ми мали можливість поспілкуватися і з приводу нашої співпраці в сфері безпеки, політики і економіки,
– наголосив український президент.

Як повідомляє "Інтерфакс-Україна", у вівторок вранці Президент України має зустрітися з віце-президентом США Майклом Пенсом, після цього у нього відбудуться переговори з президентом США Дональдом Трампом. Згодом глава держави проведе переговори з міністром оборони США Джеймсом Меттісом, з директором-розпорядником Міжнародного валютного фонду Крістін Лагард та президентом Світового банку Джимом Ен Кімом.

Раніше з’явилась інформація, що Петро Порошенко і Дональд Трамп проведуть зустріч 20 червня о 18:00 за київським часом.