Цей ляп став мемом, про який заговорив увесь світ, пише CNBC. Теги з назвою компанії і серіалу розійшлися мережами, форумами, блогами і новинними сайтами.

Читайте також: Насправді це був трав'яний чай, – творці "Гри престолів" іронічно відреагували на ляп з кавою

24 канал писав, що один з найдорожчих серіалів сучасності "Гра престолів" після двох років роботи над фіналом стрічки допустився курйозного кіноляпу. В 4 серії 8 сезону в одній зі сцен фанати помітили поряд з Емілією Кларк (Дейнеріс Таргарієн) стакан з кавою Starbucks.


Напій Starbucks в одній зі сцен 4 серії 8 сезону "Гри престолів" / Скріншот

Одна з PR-компаній США підрахувала, що в інтернеті, на телебаченні і радіо про Starbucks і "Гру престолів" згадали приблизно 10 тисяч разів.

При цьому четверту серію тільки в прямому ефірі дивилися 11,8 мільйона глядачів. На думку маркетологів, всі ці згадки принесли компанії-кав'ярні приблизно 2,3 мільярда доларів.

Що таке "Гра престолів"?Фентезійний серіал, створений на основі циклу романів "Пісні льоду і полум'я" телеканалом НВО. Хоч автор циклу Джордж Мартін написав перший роман у 1996 році, серіал вийшов на екрани лише через 15 років – у 2011 році. Однак події саги вже обігнали сюжетні лінії, які описані в книгах. Тому шостий, сьомий та восьмий (останній) сезони серіалу базуються на чернетках книг, які ще не з'явились на прилавках книгарень.

Прем'єра фінального 8 сезону серіалу "Гра престолів" відбулась на телеканалі HBO 14 квітня 2019 року. Згідно з анонсом, серіал буде містити всього 6 серій тривалістю близько 7 годин.