Як повідомляє прес-служба Українського інституту національної пам’яті, відповідний наказ підписала Міністр освіти і науки Лілія Гриневич.

Згідно з програмою, уперше в старших класах вводяться практичні заняття з уроками узагальнення та тематичного оцінювання. Виділена в окрему тему Українська революція 1917-1921 років, а період масових репресій і великого терору в Україні отримав назву "Встановлення і утвердження радянського тоталітарного режиму (1921-1939 років)".

Читайте також: Як економно зібрати дитину в школу: актуальні поради.

Крім того, школярі вивчатимуть низку історичних постатей і персоналій, які сприяли розвитку України. У програмі виділені та розширені, зокрема, такі події, поняття, факти і терміни: бій під Крутами; етапи трудової і політичної еміграції; війни радянської Росії з Українською Народною Республікою; радянська окупація України; адміністративно-територіальні зміни українських земель протягом усього ХХ столітті; Акт відновлення Української держави. Також більше уваги приділяється темам: внесок українського народу в перемогу над нацизмом у Другій світовій війні; українці у військових формуваннях держав Об'єднаних Націй.

Вводиться також поняття "депортація" (депортація з Криму кримських татар та інших народів, а також масові депортації етнічних українців із Польщі в 1944-1946 роках); Українська Гельсінська група.

Нагадаємо, стало відомо як "розвантажили" навчальну програму для дітей початкової школи: коротко і зрозуміло.