Заснував ж групу ще наприкінці двадцятих глава сімейства Міллзів - батько Джон, який мав власну перукарню - барбершоп. Цей стиль співів отримав окрему назву - "barbershop music" - музика цирюлень.

Ще задовго до братів Міллз перукарі мали дуже широкий профіль. У їхні салони заходили не лише для того, аби поголитися. Вони виконували функції стоматологів, а іноді й хірургів. З роками багатофункціональність цирульників звужувалися, але от перукарні, у яких вони надавали свої послуги, все більше ставали другим домом для чоловіків.

Вже у тридцятих за океаном барбершопи стали справжніми храмами для сильної статі, де можна було обговорити останні події за бокалом пива чи склянкою віскі. Батьки ж брали з собою своїх синів, для того щоб показати де стрижуться справжні чоловіки.

Народжена в Америці концепція "барбершопів" дуже швидко перекочувала у стареньку Європу, а віднедавна здобула популярність і в Україні. Чисто чоловічі перукарні - стали невід'ємною частиною стилю життя чоловіків.

Якщо ж говорити про ціни, то в елітних столичних барбершопах, щоб впорядкувати хаос на своїй голові доведеться викинути до 250 гривень Підстригти бороду - 100. А якщо захочеться зануритись в минуле - то за ризик майстра із лезом заплатите 150 гривень. Ну і звичайно, увесь процес супроводжуватиме відповідна музична атмосфера.