Ерік Кантона — один із найбільш одіозних футболістів в історії Франції. "Король Ерік" зав'язав із кар'єрою гравця ще у 1997-му році, але "Олд Траффорд" досі не може забути по-піжонськи піднятого комірця і кількаденної неголеності. Для Фанатів "Юнайтед" він досі залишається кращим із кращих.

Кантона запам'ятався не лише своєю грою, але й скандальними витівками. Але хто б міг подумати, що пройде майже 20 років, а сильна частина людства зовні захоче бути схожою саме на нього — "Короля Еріка".

Саме слово ж пішло від англійського "ламберджек" — лісоруб. Саме на них, не надто охайних дужих чоловіків, які бродять північними штатами та Канадою у пошуках дерева, і схожі сучасні ламберсексуали. Щоправда, останні сокир із собою не носять.

На перший погляд ламберсексуал без особливого ентузіазму слідкує за тим, що одягає — насправді ж, навпаки. Він ретельно підбирає одяг під стиль і так, аби цього ніхто не помітив — створюючи уявлення про легку недбалість.

В основі стилю ж ламберсексуалів — картата не застебнута, наприклад, куртка, ніби-то вчорашня пом'ята сорочка, звичайна біла майка і прості джинси в комплексі із черевиками. Може бути ще й більш урбаністичний та вишуканий образ.

Ще один окремий розділ у стилі ламберсексуала — татуювання. Як правило, різнобарвними малюнками покривають усю руку аж до зап'ястя. Не вийшли з моди і однотонні тату, і латинські вислови.

Ну і звичайно, ж борода. Без неї ламбер і кроку не ступить за поріг свого дому і потребує вона чималого догляду. Вона стала найбільш стильним аксесуаром сучасного чоловіка. Видів безліч — понад тридцять, але зараз популярністю користуються стиль "гарібальді", названий на честь італійського військового вождя. Або ж голлівудська борідка, у якій відсутні бакенбарди.

Пальму першості ж утримує Short Boxed Beard, або ж просто коробка, яка вимагає із усіх трьох вимагає найменшого догляду.

Відпочинок ж для сучасних чоловіків асоціюється не із нічними клубами чи посиденьками у пабі — а із вилазками на свіже повітря, в традиціях справжніх північноамериканських дроворубів.