Дівчина Марія, яка проживає у Відні, поділилась подробицями. Її будинок розташований в центрі Відня, за 100 – 150 метрів від місця, де трапився теракт, повідомляє Mash.

Детально У центрі Відня невідомий відкрив стрільбу: є загиблий – відео 18+

"Я була в той час вдома, ми почули вистріл, гучний звук, як від салюта. Сьогодні свято і я подумала, що дійсно хтось святкує", – розповіла Марія.

Згодом дівчина побачила поліцейські машини та карети швидкої допомоги.

Поліцейські почали розганяти всіх людей. Я не розуміла, що відбувається,
– зазначила дівчина.

Усім мешканцям міста сказали закрити вікна, виключити світло та залишатись вдома, чекати. Тих, хто перебував на вулиці під час початку теракту, поліцейські заховали.

"У других районах Відня людей закрили по ресторанах, евакуювали їх туди, адже так безпечніше – щоб ніхто не виходив на вулицю", – зауважила Марія.

Як ствердила очевидиця, орієнтовно опівночі у місті нібито стало спокійніше. Однак правоохоронці досі не впускають людей додому,

Очевидиця розповіла деталі теракту у Відні: відео

Стрілянина у Відні: головне

  • Трагедія сталася поблизу площі Шведенплац. Внаслідок теракту одразу 6 вулиць у центрі Відня заблоковані. Поліцейські розшукують зловмисників у районі набережної Дунаю.
  • За словами очевидців, вони чекають, доки їм дозволять піти. Є імовірність, що нападники стрілятимуть у натовп, тому поліція стримує людей.
  • За даними австрійських ЗМІ, через теракт отримали поранення щонайменше 4 людини, а 7 – загинули.
  • Австрійське видання Kronen Zeitung опублікувало відео від очевидців, на якому видно одного з нападників. На ньому – балаклава. В руках терорист тримає автомат.
  • У МВС Австрії вже визнали, що стрілянина у Відні – це теракт.