Що відомо про рішення суду

Адвокат Едем Семедляєв заявив, що в апеляції вказано, що Верховний суд Республіки Крим неправильно застосував кримінальне законодавство. Про це повідомляє громадське об'єднання "Кримська солідарність".

Важливо Окупанти затримали двох активістів на адмінкордоні з Кримом

Так, суд своїм рішенням залишив під арештом у Криму журналіста Бекірова. Правозахисники наголосили, що судді не застосували до Бекірова четверту Женевську конвенцію. Вона передбачає захист цивільного населення під час війни та гуманне поводження з населенням, що перебуває на окупованій території.

Не врахував те, що Ремзі під час судового процесу перебуває в акваріумі, хоча Європейський суд неодноразово вказував на те, що це принижує людську гідність. У нього елементарно немає столу,
– сказав Семедляєв.

В яких умовах перебуває Бекіров

Раніше його дружина повідомила у коментарі "Кримськотатарському Ресурсному Центру", що у Бекірова почалися проблеми зі здоров'ям. З початком літа у політв'язня почалися проблеми зі шкірою через пекучу спеку і духоту, а душ у них всього один раз в тиждень.

Його перевели у спецблок, де більш жорсткі умови, цілодобове відеоспостереження, моторошні умови утримання в камері. Офіційно причину не називають,
– розповіла вона.

Цікаво Окупанти переселили в Крим вже пів мільйона росіян, – МЗС

У чому окупанти звинувачують Бекірова

  • 27 березня 2019 року російські силовики провели в Криму обшуки в будинках кримськотатарських активістів, зокрема й активістів громадського об'єднання "Кримська солідарність".
  • Загалом затримали 24 активісти за звинуваченням в участі у забороненій в Росії та анексованому Криму організації "Хізб ут-Тахрір".
  • 18 липня 2019 року Європейський парламент ухвалив резолюцію, в якій є заклик до Росії звільнити всіх українських політв'язнів, включаючи фігурантів даної кримінальної справи. Правозахисний центр "Меморіал" визнав фігурантів другий Сімферопольської групи справи "Хізб ут-Тахрір" політичними в'язнями й вимагає їх негайного звільнення.
  • Однак окупаційна влада це ігнорує, а ув'язнені перебувають у нелюдських умовах.