Вищий антикорупційний суд мав розпочати засідання з дослідження письмових доказів у справі щодо обвинувачення екснардепа Мартиненка та посадовців ДП "СхідГЗК" та ДП "НАЕК Енергоатом", повідомляють у фейсбуці САП.

Читайте також Вибух у дворі ВАКС судді пов'язують зі справою ексдепутата Мартиненка

У Спеціалізованій антикорупційній прокуратурі заявляють, що засідання вчергове зірвала поведінка сторони захисту, зокрема адвокатки, яка перебивала прокурора.

У Центрі протидії корупції повідомили, що мова йде Нонну Надіч.

Адвокатка двох обвинувачених у справі почала перебивати пояснення прокурора САП з приводу письмових доказів сторони обвинувачення у справі. Попри зауваження головуючої судді, вона продовжила викрикувати та перебивати як суддів, так і прокурора,
– заявляють у САП.

Після відмови у зміні черговості виступу сторін, захисниця з викриками вибігла із зали суду. Її клієнти залишилися без правової допомоги. А подальше проведення судового засідання стало неможливим, бо участь захисника у кримінальних провадженнях щодо особливо тяжкого злочину є обов’язковою.

Зважаючи на таку поведінку, суд вирішив звернутися до органів адвокатського самоврядування щодо притягнення її до відповідальності. Наступне засідання призначене на 9:00 22 жовтня.

Що відомо про справи проти Мартиненка?

Його звинувачують в організації схеми з розкрадання на двох державних підприємствах – "Енергоатомі" та "СхідГЗК". Підприємство мало самостійно забезпечити видобуток сировини (урановий концентрат), але керівництво купувало її за кордоном через фірму-прокладку в Австрії, яку пов’язують з Мартиненком.